Mijn levensverhaal

Ik ben Astrid Spruit ('81). Samen met mijn man en mijn dochter wonen we heerlijk in het bos en ook aan het strand in het duinengebied van Almere-Duin/Boomrijk. Na heel veel vallen en opstaan hebben we een heel vrij leven gemanifesteerd. Ik heb negatieve ervaringen omgezet in positiviteit en ik wil daar nu anderen mee inspireren en motiveren.


Ik heb mijn bedrijf Positieve Kijk namelijk opgezet vanuit allerlei ellende. Het begon met een burn-out op mijn 28ste, een op de klippen gelopen relatie en maar blijven overwerken maakte dat ik mijzelf letterlijk uitputte. Ik was een pleaser, onzeker, was in mijn jeugd behoorlijk gepest, opgewacht, bedreigd. Dat had behoorlijk gevolgen toen ik ouder werd. Ik was mij daar toen helemaal niet bewust van. Toch deed ik graag alles voor anderen, vergat ik vaak wat mijn gevoel mij vertelde of ik luisterde er gewoonweg niet naar.

Ik ging op zoek naar een nieuwe baan buiten de reiswereld en vond mijn geluk bij een grote bank waar ik al vrij snel mij helemaal op mijn plek voelde. Een half jaar later sloeg het 'noodlot' toe…….. Ik kreeg te maken met een gewapende overval op mijn (toenmalige) werk. Ik zat aan de grond, zwaar getraumatiseerd. Na hulp en therapie begaf letterlijk mijn lijf het, nek - en rugklachten met uitstraling naar mijn armen en handen die zo erg werden dat ik niets meer kon. Ook hier hulp bij gehad, revalidatietraject van 3 intensieve maanden, op fysiek en mentaal vlak.  Het leven begon mij weer toe te lachen, in deze periode kwam het idee om een eigen bedrijf te starten en elke dag met positiviteit bezig te zijn, niet alleen een ander helpen maar ook mijzelf daar meteen mee. Dit werkte! Ik ging mooie quotes maken en posten, kreeg de eerste volgers en zo ontstond mijn bedrijf; Positieve Kijk.

 

Mijn man en ik wilden graag een kindje en ik raakte super snel zwanger. Zie je het geluk lachte ons nu eindelijk toe! Dachten we…. We kregen nieuws van mijn vader: er is kanker in zijn lijf gevonden (gelukkig is hij helemaal hersteld inmiddels). Dit had impact maar ik zag dat ik hier inmiddels al anders mee omging dan voorheen.

 

Hoogtepunt van de ellende was een vreselijke zwangerschap. Vanaf 27 weken om de week opgenomen in het AMC vanwege complicaties. Met 32 weken was onze dochter niet meer te houden, ik was die middag voor de 4e keer ontslagen uit het AMC en kon dezelfde avond met gierende banden terug. Onze dochter was niet meer te houden, weeënremmers, longrijpingsprikken mochten niet meer baten, ik verloor zoveel bloed dat er geen tijd meer was op een normale manier te bevallen. Met spoed een keizersnee en tot overmaat van ramp ook nog eens onder algehele narcose….. Een zwart gat volgde…. Elke dag op en neer naar het ziekenhuis gebracht worden, uitgeput maar positief….. Ze heeft ruim 5 weken in het ziekenhuis gelegen voor ze mee naar huis mocht.

 

Eenmaal thuis ging het na een paar weken weer mis…. Ze liep blauw aan en de huisarts had ons al een weggestuurd met een “virus”.  In het ziekenhuis volgde een nieuwe opname….. ze had kinkhoest, onze kleine prematuur baby was een grote zorg voor ons en de artsen.

 

Een jaar later volgde weer een heftige opname voor haar, RS virus en een dubbele longontsteking…. Kantje boord…… ik moest die ochtend mijn man bellen van de dokter want ze maakten zich ernstig zorgen om haar toestand. Een jaar later mocht ze onder het mes om buisjes te plaatsen, want we hadden om de haverklap een ziek kind met oorontstekingen, ook werd haar neusamandel onder narcose weggehaald.

Het is goed gekomen, we bleven positief en vol vertrouwen…. Nadat mijn meisje opknapte was ik inmiddels wel helemaal uitgeteld. Een postnatale depressie was een van de gevolgen. Toen ook mijn lijf allerlei problemen weer ging geven (4 operaties onder algehele narcose en de ziekte pfeiffer met daardoor een ziekenhuisopname vanwege een leverontsteking) heb ik doorgezet mijn bedrijf te laten groeien. Op dat moment werd bij de bank al aangekondigd dat er reorganisaties zouden komen dus ik wilde mij goed voorbereiden.

 

Mijn bedrijf is in 2015 ontstaan, omdat ik alles wilde omzetten naar positiviteit. Het idee was dat als ik elke dag bezig zou zijn met positiviteit, ik mijzelf vooral zou helpen maar ook anderen kon inspireren. Dit lukte, sinds deze maand ben ik volledig zelfstandig ondernemer en is er een einde gekomen aan mijn parttimejob die ik hiernaast had.

 

Wat begon met inspireren en motiveren is uitgegroeid tot een bedrijf waarin ik mij als een vis in het water voel en waarbij ik zoveel anderen mag en kan helpen met struggles die ik herken als geen ander. Juist omdat ik weet waar men doorheen gaat kan ik ze raken en inspireren met mijn verhaal.

 

Ik ging van ziek, moe en uitgeput naar levend, fit en energiek! Dit gun ik iedereen! Letterlijk dus een omslag in mijn leven, ik ben van mening dat ik zonder deze reis niet had gestaan waar ik nu sta.

 

Mijn levensles is dus vooral: met positiviteit raak je je stress kwijt. Vertrouwen, positief zijn en zelfliefde hebben mij tot een gelukkig persoon gemaakt. Dankbaar dat ik dit nu mag delen.

 

Ik heb een Positieve Kijk op mijn leven, wil jij dit ook graag?

Neem dan contact met mij op en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Positieve Kijk
 

Nederland

06 18 81 83 40

www.positievekijk.nl
info@astridspruit.nl

Belangrijke Links

Aangesloten bij:

Copyright © 2015 - 2020 Positieve Kijk. Alle rechten voorbehouden.

Positieve Kijk is ingeschreven bij de KvK onder nummer 64420914. Btw: NL​​

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Feelgood List