fbpx
Astrid in stoel

Ik ben Astrid Spruit. Ik ben er voor vrouwen die klaar zijn met de CHAOS en STRESS in hun leven. Vrouwen die hun emoties de BAAS willen worden. Mijn passie is vrouwen helpen het plezier weer in hun leven te activeren en dit doe ik dmv mindset en mijn CREATIEKRACHT-Formule. Een 6 stappenplan voor een liefdevoller, gelukkiger en ontspannen leven.

Samen met mijn man en mijn dochter wonen we heerlijk aan het strand in het bosrijke gebied van Almere-Duin. Na heel veel vallen en opstaan hebben we een heel vrij leven gemanifesteerd. Ik heb negatieve ervaringen omgezet in positiviteit en ik motiveer en inspireer daar nu anderen die net als ik willen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Ik heb mijn bedrijf Positieve Kijk namelijk opgezet vanuit allerlei ellende. Het begon met een burn-out op mijn 28ste, een op de klippen gelopen relatie en maar blijven overwerken maakte dat ik mijzelf letterlijk uitputte.

Ik was een pleaser, onzeker, was in mijn jeugd behoorlijk gepest, opgewacht, bedreigd. Dat had behoorlijk gevolgen toen ik ouder werd. Ik was mij daar toen helemaal niet bewust van. Toch deed ik graag alles voor anderen, vergat ik vaak wat mijn gevoel mij vertelde of ik luisterde er gewoonweg niet naar.

Ik ging op zoek naar een nieuwe baan buiten de reiswereld en vond mijn geluk bij een grote bank waar ik al vrij snel mij helemaal op mijn plek voelde. Een half jaar later sloeg het ‘noodlot’ toe……..

Ik kreeg te maken met een gewapende overval op mijn (toenmalige) werk. Ik zat aan de grond, zwaar getraumatiseerd. Na hulp en therapie begaf letterlijk mijn lijf het, nek – en rugklachten die zo erg werden dat ik niets meer kon. Ook hier hulp bij gehad, revalidatietraject van 3 intensieve maanden, op fysiek en mentaal vlak.  Het leven begon mij weer toe te lachen, in deze periode kwam het idee om een eigen bedrijf te starten en elke dag met positiviteit bezig te zijn, niet alleen een ander helpen maar ook mijzelf. Dit werkte! Ik ging mooie quotes maken en posten, kreeg de eerste volgers en zo ontstond mijn bedrijf; Positieve Kijk.

We wilden graag een kindje en ik raakte boven verwachting snel zwanger. ‘Zie je het geluk lacht ons nu eindelijk toe!’ Dachten we…. We kregen nieuws van mijn vader: er was kanker in zijn lijf gevonden (gelukkig is hij helemaal hersteld inmiddels). Dit had impact maar ik zag dat ik hier inmiddels al anders mee omging dan voorheen.

Hoogtepunt van de ellende was een vreselijke zwangerschap. Vanaf 27 weken om de week opgenomen in het AMC vanwege complicaties. Met 32 weken was onze dochter niet meer te houden, ik was die middag voor de 4e keer ontslagen uit het AMC en kon dezelfde avond met gierende banden terug.  Weeënremmers, longrijpingsprikken en bedrust volgde maar mochten niet meer baten, ik verloor zoveel bloed dat er geen tijd meer was op een normale manier te bevallen. Met spoed een keizersnee en tot overmaat van ramp ook nog eens onder algehele narcose….. Een zwart gat volgde….

Astrid in stoel

Elke dag op en neer naar het ziekenhuis gebracht worden, uitgeput maar positief….. Ze heeft ruim 5 weken in het ziekenhuis gelegen voor ze mee naar huis mocht.

Eenmaal thuis ging het na een paar weken weer mis…. Ze liep blauw aan en de huisarts had ons al een weggestuurd met een “virus”.  In het ziekenhuis volgde een nieuwe opname….. ze had kinkhoest, onze kleine prematuur baby was een grote zorg voor ons en de artsen.

Een jaar later volgde weer een opname voor haar, RS virus en een dubbele longontsteking…. Kantje boord…… ik moest die ochtend mijn man bellen van de dokter want ze maakten zich ernstig zorgen om haar toestand. Het jaar erop mocht ze onder het mes om buisjes te plaatsen, want we hadden om de haverklap een ziek kind met oorontstekingen, ook werd haar neusamandel onder narcose weggehaald.

​Het is goed gekomen, we bleven positief en vol vertrouwen…. Nadat mijn meisje opknapte was ik inmiddels wel helemaal uitgeteld. Een postnatale depressie was een van de gevolgen. Toen ook mijn lijf allerlei problemen weer ging geven (4 operaties onder algehele narcose en de ziekte pfeiffer met daardoor een ziekenhuisopname vanwege een leverontsteking) heb ik doorgezet mijn bedrijf te laten groeien. Op dat moment werd bij de bank al aangekondigd dat er reorganisaties zouden komen dus ik wilde mij goed voorbereiden.

Mijn bedrijf is in 2015 ontstaan, omdat ik alles wilde omzetten naar positiviteit. Het idee was dat als ik elke dag bezig zou zijn met positiviteit, ik mijzelf vooral zou helpen maar ook anderen kon inspireren. Niet wegkijken van het negatieve, juist het aankijken ervan en zien wat ik hier uit kon leren hielp mij enorm.

Met succes, sinds november 2019 ben ik volledig zelfstandig ondernemer en is er een einde gekomen aan mijn parttimejob die ik hiernaast had.

Wat begon met inspireren en motiveren is uitgegroeid tot een bedrijf waarin ik mij als een vis in het water voel en waarbij ik zoveel anderen mag en kan helpen met struggles die ik herken als geen ander. Juist omdat ik weet waar men doorheen gaat kan ik ze raken en inspireren met mijn verhaal. Juist omdat ik de diepere lagen aanraak en spiegels geef waardoor de ander groeit en inzichten krijgt om mee verder te gaan.

Ik ging van ziek, moe en uitgeput naar levend, fit en energiek! Dit gun ik iedereen! Letterlijk dus een omslag in mijn leven, ik ben van mening dat ik zonder deze reis niet had gestaan waar ik nu sta.

Afgelopen december (2020) kwam hier de diagnose corona bij. Volg mijn proces hierin en mijn weg naar herstel. Ik deel in mijn Community ervaringen en zal je inspireren door anders naar de dingen te kijken. De groep is gratis, deel de link gerust. Ook als je geen Corona hebt maar last hebt van (emotionele) pijn of ziekte ben ik de aangewezen persoon om jou te laten groeien en om jezelf te ontwikkelen.

Corona Lotgenoten Positieve Kijk Community

Ik wil raking geven aan al die mensen die net als ik getroffen zijn door pijn of ziekte. 

🚩Wat doe je om te vertrouwen?
🚩Wat doe je met de angsten en onzekerheid?

Mijn levensles is dus vooral: met positiviteit raak je je stress kwijt. Door het aankijken van je emoties, het herkennen en erkennen ervan. Door te vertrouwen, positief te leven, veel zelfliefde en zelfzorg ben ik gegroeid naar een bewust persoon. Ik kijk dan ook naar binnen en in de spiegel als er iets gebeurd of als mij iets raakt. De sleutel zit altijd in jou. Dit heeft mij een gelukkig persoon gemaakt. Dankbaar dat ik dit nu mag delen.

​Ik heb een Positieve Kijk op mijn leven, wil jij dit ook graag?

Neem dan contact met mij op en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Als PTSS ervaringsdeskundige help ik jou graag verder! Liefs Astrid

JA! Ik wil meer ontvangen!

Ik stuur je heel graag mijn blogs, livestreams en informatie over mijn trainingen.